ZASAĎTE CORTEN DO SVÉHO PROJEKTU!

O každém materiálu nelze říct, že umí důstojně stárnout. Corten je však rozhodně jedním z těch, které postupným

moderní cortenová socha

O každém materiálu nelze říct, že umí důstojně stárnout. Corten je však rozhodně jedním z těch, které postupným přirozeným stárnutím svůj vzhled naopak ještě vylepšují. Corten je z hlediska použití do zahrad, ale i interiéru velmi zvláštní materiál. Dalo by se říct, že se dobře hodí ke všem běžným materiálům. Díky své rezavé barvě výborně ladík cihlám a dřevu, pro zvýšení kontrastu je naopak využíván v kombinaci s betonem či betonovou stěrkou, světlým štěrkem či kamenem.

Corten Line s.r.o. je česká obchodní společnost, která se jako jedna z mála na českém trhu zabývá prodejem kvalitních výrobků z tohoto materiálu. V našem portfoliu naleznete převážně produkty pro zahradu – nejoblíbenější jsou jednoznačně cortenové vodní prvky, které vnášejí do zahrad potřebnou dynamiku, dále pak ohniště s dřevníky, a určitě také květináče, kterých máme v nabídce opravdu velké množství. Kromě typizovaných výrobků jsme schopni dodat i produkty na míru přesně dle návrhů architektů či zahradních architektů, tak aby dokreslily design zahrady nebo design interiéru.

PODÍVEJTE SE SAMI A NAČERPEJTE INSPIRACI PRO NÁVRH ZAHRADY, KDE VŠUDE LZE CORTEN EFEKTNĚ VYUŽÍT

CORTEN V EXTERIÉRU A V ZAHRADĚ

Vedle estetických vlastností jsou zejména ty technické důvodem pro mnohostranné použití cortenu v exteriéru. Právě díky své odolnosti vůči povětrnostním podmínkám a charakteristicképatině je corten v exteriéru hojně využíván, ať už ve formě fasádních obkladů nebo menších prvků, jako jsou například vstupní brány, ploty, lavice nebo designové dřevníky. Skvěle také vypadáu komerčních objektů, kde lze z cortenu vyrobit například podsvícenou tabuli s logem hotelu nebo kavárny.

Zemitá barva speciálně zrezivělé oceli působí hřejivě a přirozeně, a proto lze corten velmi dobře kombinovat se zelení Vaší zahrady. To vše je důvodem, proč se i u nás corten stále častěji objevuje v návrzích moderních zahrad. Ať už ve formě květináčů, zástěny, ohniště nebo lemu záhonů, s pomocí cortenu můžete vytvořit elegantní a jedinečnou zahradu. V poslední době se do popředí dostávají také fontány a různé vodní prvky, které dokáží v parných letních měsících zahradu příjemně osvěžit. Měnící se barva, kvalitní materiál a individuální možnosti zpracování spojují architekturu a přírodu obzvláště harmonickým způsobem.

corten v exteriéru jako designový prvek baráku

Až na zmíněné fasádní obklady, kterými se nezabýváme, jsme schopni dodat všechny zmíněné exteriérové prvky, a to ve vysoké kvalitě zpracování.

CORTEN V INTERIÉRU

corten v interiéru kavárny

Corten je nejčastěji využíván v exteriérech a zahradách, své uplatnění ale čím dál častěji nachází i v interiéru. Vedle své odolnosti vůči povětrnostnímvlivům a mechanické odolnosti vyniká corten také svými estetickými vlastnostmi. Designéři a architekti si využití cortenu v interiéru oblíbili zejména pro jeho moderní vzhled, dlouhověkost a snadnou údržbu.

Corten ale dokáže nabídnout více, interiéru svým jedinečným zabarvením zajistí příjemnou atmosféru a stane se originálním prvkem, který zaujme na první pohled. Možnosti jeho využití v interiéru jsou opravdu široké – ať už jako obklad stěn či krbů, lakovaný obraz na míru či třeba květináč, corten je materiálem, který se stal nedílnou součástí moderní architektury.

Corten ale dokáže nabídnout více, interiéru svým jedinečným zabarvením zajistí příjemnou atmosféru a stane se originálním prvkem, který zaujme na první pohled. Možnosti jeho využití v interiéru jsou opravdu široké – ať už jako obklad stěn či krbů, lakovaný obraz na míru či třeba květináč, corten je materiálem, který se stal nedílnou součástí moderní architektury.

NAVŠTIVTE STRÁNKY CORTENLINE.CZ A NAČERPEJTE DALŠÍ INSPIRACI PRO VÁŠ PROJEKT!

Na našem blogu najdete další zajímavé články k přečtení.