rodinný dům s velkou zahradou

6 rad pro úspěšnou rekonstrukci domu

Plánujete rekonstrukci domu a nevíte jak na to? Na následujících řádcích vám dáme pár typů pro snadnější a

Plánujete rekonstrukci domu a nevíte jak na to? Na následujících řádcích vám dáme pár typů pro snadnější a pohodlnější rekonstrukci. Dodržování těchto základních rad vám usnadní a zpříjemní celý průběh rekonstrukce domu.

1. Udělejte si plán

Zvažte, které části domu jsou nejvíce kritické a které je třeba zrekonstruovat první. Doporučujeme postupovat od střechy směrem dolů, je to nejpraktičtější a předejdete tím spoustě komplikací v budoucnu.

2. Obraťte se na odborníky

S plánem rekonstrukce domu vám jistě rádi poradí odborníci. Pokud si nevíte rady s postupem, obraťte se na odbornou firmu, která vám doporučí správný postup rekonstrukce a v případě vašeho zájmu může zpracovat návrhy i vizualizace interiéru. Tak si snáze představíte, jak bude po rekonstrukci váš domov vypadat. Díky vizualizaci interiéru po rekonstrukci si můžete být jistí, že rekonstrukce splní vaše požadavky a rozmístění pokojů, nábytku a vybavení vám bude vyhovovat.

3. Úprava dispozic

Ve starších domech a bytech jsou místnosti často nevhodně rozdělené a dochází tak ke špatnému využití prostoru. Nosné stěny nebourejte, ale sádrokartonové příčky je možné posunout, zrušit nebo naopak doplnit dle potřeby. Můžete si tak vytvořit například prostor pro domácí wellness a pravidelně si dopřávat blahodárné účinky vířivky.

rodinný dům s velkou zahradou

4. Větrejte

Během rekonstrukce domu dostatečně větrejte. Dojde tak odvětrání přebytečné vlhkosti v domě. Nadměrná vlhkost stavbě a změnám v domě neprospívá. Se zvýšenou vlhkostí v domě pomůže také odvlhčovač vzduchu. Jeho výběr vám usnadní recenze odvlhčovačů vzduchu.

5. Nešetřete na materiálu

Nesnažte se ušetřit za každou cenu. Mnohdy se vyplatí zakoupit dražší materiál nebo vybavení domu. Díky tomu vám vydrží lépe sloužit a celá rekonstrukce tak nepřijde za pár let vniveč.

rodinný dům s prosklenou terasou

6. Rozvrhněte si čas

Pokud je to možné a finance vám to dovolí, odstěhujte se na dobu rekonstrukce z domu a zrekonstruujte co nejvíce věcí v krátkém časovém úseku. Postupná rekonstrukce po místnostech během toho, co jste doma, navíc třeba pouze svépomocí, se může protáhnout na měsíce. Ve výsledku vás bude stát nejen spoustu času ale i peněz. Pokud plánujete rekonstrukci, neváhejte se na nás obrátit, rádi vám pomůžeme s návrhem správného postupu, neceněním i samotnou realizací rekonstrukce.

Předejděte problémům a vyvarujte se těmto 6 omylům při rekonstrukci.